Matematik
opgave
04. april 2005 af
hln (Slettet)
tabellen viser en bestemt vare sammenhængen mellem varens pris x og antal solgte enheder y af varen.
pris x
15 31 37 44 51 59
antal solgte enheder y
126 71 61 53 47 42
der indtegenes et koor.systm. Gør rede for at der med tilnærmelses værdie gælder, at antal solgte enheder y er en funktion af prisen x af typen y=b*x^a
bestem a og b. hvordan gør man det bestemmer a og b????
pris x
15 31 37 44 51 59
antal solgte enheder y
126 71 61 53 47 42
der indtegenes et koor.systm. Gør rede for at der med tilnærmelses værdie gælder, at antal solgte enheder y er en funktion af prisen x af typen y=b*x^a
bestem a og b. hvordan gør man det bestemmer a og b????
Svar #1
04. april 2005 af allan_sim
Efter at have indtegnet punkterne i et passende koordinatsystem og redegjort for, at de tilnærmelsesvist ligger på en ret linje, vælger du to punkter (x1,y1) og (x2,y2) fra linjen.
Konstanten a kan da bestemmes ved:
a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
Herefter kan b bestemmes ved at indsætte ét af punkterne og a:
y1 = b*x1^a
b = y1/(x1^a)
Konstanten a kan da bestemmes ved:
a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
Herefter kan b bestemmes ved at indsætte ét af punkterne og a:
y1 = b*x1^a
b = y1/(x1^a)
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
