Matematik

Bestem minimum ved at differentiere og opstille monotoniforholdsskema

26. september 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave, men jeg har prøvet mig lidt frem:

Vi har funktionen
f(x) = (1/2)x2+2x-4

Differentieret fås, at:
f'(x) = x+2

Derpå løses ligningen:
f'(x) = 0

(Mellemregning)

f'(x) = 0 ⇔ x+2 = 0 ⇔ x = -2


Jeg har vel bestemt minimum ud fra dette, ikke?
Eller hvad skal jeg gøre bagefter?

Man kan jo se, at:

x < - 2 og x > -2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

Håber ikke du forventer at jeg svarer dig på tysk ;)

Når du diffenrentierer bestemmer du hældningen i et punkt, og som du rigtigt har skrevet skal hældningen jo være 0 i minimumspunktet. Så regner du ligningen ud og får at punktet hvor differentialkoefficienten er 0 i x=-2. Dermed ligger minimumspunktet i -2. Du kan sætte dette ind i f(x) og finde y-koordinatet hvis du ønsker det :)


Svar #2
26. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Hvad godt vil det gøre at finde y-koordinatet, hvis jeg allerede har besvaret opgaven til fulde ved at have fundet minimumspunktet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af peter lind

Du viser kun at der er ekstremum eller en vendetangent i punktet. Du må enten vise at f(x) varierer -; 0; + i punktet eller bruge dit kendskab til andengrads polynomier. Det sidste er lidt nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

Det er jo som man tolker det :)


Svar #5
26. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Ville en af jer have noget imod at se mit løsningsforslag igennem?
Jeg vedhæfter i hvert fald filen. :)

Vedhæftet fil:SP.docx

Skriv et svar til: Bestem minimum ved at differentiere og opstille monotoniforholdsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.