Matematik

Opløsning af vektorer?

26. september 2010 af LBendix (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået følgende opgave.

Opløs vektor r efter vektor a og vektor b.

Vektor r: (-5/8)

Vektor a: (2/4)

Vektor b: (-2/1)

Hvordan skal dette løses, har kigget i min bog, og der står intet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man skal finde to tal s og t, så

r = sa + tb .

Det giver to liginger med to ubekendte s og t.

Det er specielt simpelt, da ab = 0 . Så fås

ra = s|a|2 og

rb = t|b|2 , så

s = (ra)/|a|2

t = (rb)/|b|2


Skriv et svar til: Opløsning af vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.