Matematik

Approksimationen: Find f'(10,3), når ...

26. september 2010 af ChristopherSøndergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fra teorien vides, at f '(x) ≈ Δy / h , dvs. approksimationen (tilnærmelsen) Δy ≈ h * f '(x) gælder.  
Benyt approksimationen til at bestemme (10,3), når f (10) = 5,77 og f '(10) = 0,7.
Forklar approksimationen på en figur.

Jeg har det store problem, at jeg ikke forstår ovenstående opgave. Jeg har ikke styr på, hvordan man bestemmer f '(10,3) samt forklarer approksimationen på en figur.

Det ville være en kæmpe hjælp, hvis netop du kunne hjælpe med at lave opgaven som jeg har for til i morgen.

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at

f(x+h) ≈ f(x) + f'(x)·h

Sæt x = 10, h = 0,3 , f(10) = 5,77 og f'(1) = 0,7 til

f(10,3) = 5,77 + 0,7·0,3


Svar #2
26. september 2010 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

Tusind tak det hurtige og brugbare svar. 


Svar #3
26. september 2010 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

 Hvordan forklarer man approksimationen på en figur? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indtegn tangenten til grafen i det pågældende punkt. Tangenten bruges til at approksimere grafen i omegnen omkring punktet.


Skriv et svar til: Approksimationen: Find f'(10,3), når ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.