Matematik

procentvise

27. september 2010 af follow (Slettet)

P(t)=93.8+15.8*sin(t-122/166*2pi), 69≤ t ≤236

hvor t er tiden angivet i døgn efter den 1. januar og P er pulsen angivet i antal hjerteslag pr minut.

bestem den procentvise stigning i P(t) i tidsrummet fra t = 120 til t = 140

bestem maksiumum for P, og bestem den værdi af t for hvilken maksimum antages skal give 109.6

bestem det tidsrum hvor pulsen ifølge modellen er 90 slag pr. minut og 100 slag pr. minut

jeg er kørt fast i disse opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den procentvise stigning er

(P(140) - P(120))·100% / P(120)

Løs ligningen P'(t) = 0

Løs ligningerne P(t) = 90 og P(t) = 100 hver for sig.


Svar #2
28. september 2010 af follow (Slettet)

giver den første 9.2 procent

jeg kan ikke differentiere den min computer siger noget mærkeligt noget


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit udtryk mangler en parentes :

P(t)=93.8+15.8*sin((t-122)/166*2π) , 69≤ t ≤236 .

Jeg finder

P(120) = 92,605

P(140) = 103.751

med den procentvise stigning (P(140) - P(120))·100% / P(120) = 12,04%

Differfentier udtrykket i hånden, det er jo blot en sinus-funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

P'(t) = 15.8*(2π/166)*cos((t-122)/166*2π)


Svar #5
28. september 2010 af follow (Slettet)

jeg tror atlså at det er 9.2 % da jeg har skrevet forskriften forkert P(t)=93.8+15.8*sin(t-112/166*2pi),

det var ikke 122 men 112

kan det så ikke passe


Svar #6
28. september 2010 af follow (Slettet)

hvordan løser jeg ligningerne P(t) = 90 og P(t) = 100 hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, så bliver det 9,21% .

#6

Isoler sinus-funktionen og brug sin-1 til at finde argumentet, der har den sinus.


Skriv et svar til: procentvise

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.