Matematik

Opstil ligninger og symboler?

28. september 2010 af MiniSara (Slettet)

Hej håber i kan hjælpe med at forklare og udregne disse opgaver?

Min lærer har skrevet : i disse opgaver ønskes opstilling af sympoler og derefter ligning som kan løses

Opgave 1

Summen af det dobbelte af et tal og tallet 3=49 . Find tallet:

Opgave 2

På posthuset købes for i alt 455 kr. lige mange 7-kr frimærker og 6-kr frimærker. Hvor mange frimærker blev der købt?

Opgave 3

Hvis det varer 6 timer at fylde 3/5 af et svømmebassin op, hvor lang tid varer det så, inden bassinet er helt fyldt?

Opgave 4

Benzinmåleren i en lastbil viste 1/8 fuld. Der fyldes derefer 45 1 benzin på tanken og derefter viser måleren 3/4 fuld. hvor meget rummer tanken?

Opgave 5 - opgaven står på svensk

a) en kran A vattenfyller ett kar på 1h, kranen B fyller karet på 1/2 h och kranen C på en kvart. Hur lång tid tar det att fylla karet om alla tre kranarna öppnas samtidigt?

b) Om B stället fyller karet på 40 minutter och de andre tvä kranarna som i a), hur lång tid tar det att fylla karet om alle tre kranarna öpmas samtidigt?

håber i kan hjælpe !! Forstår slet ikke det med sympolerne !


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

1. tallet kaldes x.  så fås    2*x + 3 = 49          løs nu ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

Måske er det en hjælp, hvis du først skriver med ord, hvordan du ville regne opgaven, hvis du havde alle de nødvendige oplysninger.

Derefter indsætter du de kendte størrelser og et x i stedet for det tal du ikke kender,

Det burde give en ligning du så skal løse.

eks nr 4

1/8 tank plus 45 l = 3/4 tank

1/8 x +45= 3/4 x                       dum ligning gang med fællesnævneren (8) for at slippe af med brøkerne

8*1/8 x+8*45=8*3/4 x              forkort brøkerne

1x+360=6x

360 = 5x

x=72

tanken rummer 72 l


Skriv et svar til: Opstil ligninger og symboler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.