Matematik

simplificere i z = x + i *y formen

28. september 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens.

er der nogen der kan hjlælpe mig med denne opgave?

Jeg skal simplificere (dvs. skrive på formen z = x + * y,      x,y eR)

Og den ser såleldes ud:

(1 + 2i) (1 - 2i) / 3 + i

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at regne tælleren ud (a+ib)*(a-ib) giver ??


Svar #2
28. september 2010 af sssl (Slettet)

ups. jeg mente, skrive på formen z = x+i*y


Svar #3
28. september 2010 af sssl (Slettet)

Jeg har simplificeret den lidt, og har fået den til,

1-2i / 3+i

Jeg ved ikke hvad jeg skal efterfølgende..

hvordan kan jeg skrive den som formen z = x+iy

kan jeg bruge modulus og argument her?

er der nogen der kan hjælpe mig..


Skriv et svar til: simplificere i z = x + i *y formen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.