Matematik

FSA spørgsmål i matematik

28. september 2010 af marmar (Slettet)

Hej
Har et spørgsmål:
Peter skal betale turpas og entre i tivoli. I alt: 270 kr.
Nu vælger han at købe et årskort. Han skal betale 180 kr for det. (1 gang)
Men han skal stadig betale 130 kr hver gang han skal i tivoli.
Hvor mange gange skal han i tivoli, før det kan betale sig med årskort?

- hvordan ville i regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Opstil to ligninger:

f(x) = x * 270

Hvor x er antal besøg.

g(x) = 130x + 180


Svar #2
29. september 2010 af marmar (Slettet)

Jeg forstår godt metoden, og har selv lavet ligningen. Men nu vil jeg lave ogpaven med udregning og facit - og ikke en ligning. Hvordan ville du gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Sæt ligningerne lig hinanden, isoler x, og indsæt værdien af x i den ene ligning, så får du skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:årskort_med_uden_1.xls

Svar #5
29. september 2010 af marmar (Slettet)

Tak Anxyous og mathon. Det hele giver mig også en idé:
270-140: 130.
180 / 130 = 1,28......................  ( RESULTATET )         - passer den også?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det er også rigtigt. Husk at runde op, da man ikke kan gå i Tivoli 1,28 gange.


Svar #7
29. september 2010 af marmar (Slettet)

Yesyes. Det bliver to gange.
Har faktisk et andet spørgsmål, ved ikke om det er i orden at stille det lige her. Jeg prøver:
y=x2+2x
Når x=4, hvad er y så???  

y=4x2+8x                        - ved ikke om det er rigtigt indtil videre, og er også stadig meget forvirret
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du skal bare sætte 4 ind på x's plads.


Svar #9
29. september 2010 af marmar (Slettet)

Ja:
y=x2+8x
Jeg ved bare ikke hvad jeg kan gøre med y. x2 og 8x vil ikke reagere med hinanden. Det eneste jeg kan gøre er at fjerne endten x2 eller 8x ved -


Svar #10
29. september 2010 af marmar (Slettet)

resultatet: -8xy?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Nej, overhovedet ikke. Og tal 'reagerer' for øvrigt ikke med hinanden.

Du skal bare sætte 4 ind i stedet for x.


Svar #12
29. september 2010 af marmar (Slettet)

nå, ok, Har forstået det nu, tak for hjælpen


Svar #13
29. september 2010 af marmar (Slettet)

Forresten..
Det jeg egentlig mente med at tallene kunne "reagere" med hinanden var fx hvis vi havde 4x+2=-3+6x
når jeg siger "reagere" taler jeg om når 4x reagerer med +6x. fx:
4x+2-6x=-3+6x-6x  <--- Her har 4x reageret med 6x.
Men tak for hjælpen


Skriv et svar til: FSA spørgsmål i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.