Matematik

sinh ln x

28. september 2010 af Tina17 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hej

jeg kan ikke lige får min beregning til at passe med facit.(x^2-1)/(2x)

jeg skal reducere sinh ln x

jeg gør det på følgende måde:

sinh(ln(x))=(e^ln(x)-e^-ln(x))/(2)=((x-1)/(x))/(2)=(x-1)/(2x)

jeg kan ikke se hvorfra kommer x^2 på facitten!

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af peter lind

sinh(ln(x)) = (eln(x)-e-ln(x))/2  = (x-1/x)/2


Svar #2
28. september 2010 af Tina17 (Slettet)

 ja det kom jeg også til, men facit siger at resultatet skal give (x^2-1)/(2x)

hvordan kommer jeg til det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:omskrivning_7.doc

Svar #4
28. september 2010 af Tina17 (Slettet)

nu kan jeg se hvor jeg har lavet fejl, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

(x - 1/x)/2 = (x2-1)/(2x)


Skriv et svar til: sinh ln x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.