Matematik

Simpel logaritmestykke

29. september 2010 af Radika1 (Slettet)

Løs ligningen:

0,5 log x =5 - 3 log x

Nogen der kan løse den her? Hvis jeg bare ser hvad der skal gøres kan jeg sagtens finde ud af resten af mine lektier.

Tak på forhand :). 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2010 af kieslich (Slettet)

0.5 log(x) = 5 - 3log(x)  <=>  0.5log(x) +3 log(x) = 5  <=>  3.5 log(x) = 5  <=>  log(x) = 5/3.5 = 10/7

<=>   x = 1010/7


Skriv et svar til: Simpel logaritmestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.