Matematik

lienær funktion

29. september 2010 af mikhans (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg fatter hat af hvad jeg skal i denne her opg: Grafen for en lineær funktion f(x) går gennem punkterne P(-2,6) og Q(3,-9).
a) Bestem forskriften for f(x)
b) Bestem værdierne f(5), f(-2), f(0)
c) For hvilke x er funktionsværdi f(x) = 21?
d) Ligger punktet (5, 0) på linjen? Begrund dit svar

nogen der kan hjælpe mig og i så fald bare med opg. a og hvordan man løser den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af mathon

linjen på cartesisk normalform
er
                   y = ax + b

du har lært at beregne a og b                (tjek dine noter)


Svar #2
29. september 2010 af mikhans (Slettet)

forstår slet ikke hvordan tallene skal sættes ind i formlen?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af mathon

                a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #4
29. september 2010 af mikhans (Slettet)

men er P og Q det samme som a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2010 af mathon

P og Q er punkter

a og b er parametre


Skriv et svar til: lienær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.