Matematik

Eksakte værdier

29. september 2010 af MissMica (Slettet)

Kunne nogen hjælpe mig med denne opgave?:

4√8     =                                                                         

√2

Jeg ved den skal reduceres med eksakte værdier, men jeg er ikke sikker på hvad jeg skal gøre. Jeg har forsøgt at finde en forklaring på eksakte værdier men jeg forstår det stadigvæk ikke. 

Helst et hurtigt svar!                                                                                                                                                                                                                            


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 En eksakt værdi, er den mest præcise værdi der er, for at sige det enkelt. F.eks. hvis resultatet af en opgave er 2/3, kunne man blive fristet til at skrive det som decimaltal, hvilket ville blive 0,66666666666666666666666..., afrundet til 0,6667. Men dette er ikke ligeså præcist som 2/3, som er den eksakte værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Skriv √(8) som √(4·2) = (√4)·(√2) = 2√2 . Da fås

(4√8)/(√2) = (4·2·√2)/(√2) = 4·2 = 8 . Dette er eksakt.


Skriv et svar til: Eksakte værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.