Matematik

kan ikke få integralregning til at passe (nem)

30. september 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

0(x3 dx

jeg har gjort sådan

0(2 x3 dx = 0(2 3*x2 dx

hvilket giver 12

men i kontrol giver det 4. 

hvordan skal denne løses


Svar #1
30. september 2010 af hjæææælp (Slettet)

hallo?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2010 af mathon

               02 x3dx = [(1/4)x4]02 = (1/4)·[x4]02 = (1/4)·(24 - 0) = (1/4)·16 = 4


Svar #3
30. september 2010 af hjæææælp (Slettet)

aha okay. 

er der nogle regler om hvordan man omregner integraler? altså du omregner x3 = 1/4 * x4

jeg troede man bare skulle differentier... 

nu har jeg brug for hjælp igen 

hvad bliver x3/4 lavet om til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2010 af mathon

at integrere er det modsatte af at differentiere

det var en meget grov  forståelsesfejl

                     ∫ xndx = 1/(n+1)·xn+1     er én af integralregningens grundregler


Svar #5
30. september 2010 af hjæææælp (Slettet)

nå okay. 

men hvordan differentier jeg modsat?

altså hvad bliver x3/4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2010 af mathon

man kan ikke differentiere modsat
men
               differentiere eller integrere


Svar #7
30. september 2010 af hjæææælp (Slettet)

okay, men hvordan?

det er meningen jeg skal integrer x3/4 uden hjælpemidler. 

jeg ved det giver 1/7 * 4*x7/4

hvordan kommer vi frem til det 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2010 af mathon

                         ∫ x3/4dx = 1 / ((3/4)+1)·x(3/4)+1 = 1 / ((3/4)+(4/4))·x(3/4)+(4/4) = 1 / (7/4)·x7/4 = (4/7)·x7/4


Skriv et svar til: kan ikke få integralregning til at passe (nem)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.