Matematik

Mat - lille opgave

06. april 2005 af Stine pigen (Slettet)
Jeg har problemer med naturfag.. håber nogle vil give en hånd

lyder sådan her :

Undersøg om -2 er rod i polynomiet p(x) = x^3 + x^2 + x + 6

Når man så sætter -2 ind for x'erne plads giver det nul. er det så rigtigt at det sakl gi nul og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jep. Hvis et tal er rod i polynomiet betyder det at du får 0 når det sætter det ind på din ubekendtes plads.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2005 af erdos (Slettet)

At et tal er rod i et polynomium betyder netop, at det giver nul, når du sætter ind. Det svarer til at finde en x-værdi, hvor polynomiet skærer x-aksen (y=0). Tænk på koordinatsystem.

Svar #3
06. april 2005 af Stine pigen (Slettet)

tak skal i have kloge mennesker.. heh

Svar #4
06. april 2005 af Stine pigen (Slettet)

kan den her opgave se rigtig ud?

jeg skal besteme en vinkel. til den vinkel kender jeg hypen og hosliggende.. og det er selvf en retvinklettrekant

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2005 af erdos (Slettet)

Hvis du kender hypotenusen og den hosliggende katete i en retvinklet trekant, kan vinklen, v, bestemmes ved;

cos(v) = hos/hype

Du tager blot arccos = cos^-1 til resultatet.

Skriv et svar til: Mat - lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.