Matematik

opgaver

02. oktober 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

vil lige høre om der er nogen der kan hjælpe med et par opgaver? vil jeg i hvert fald sætte stor pris på hvis der er 

1) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.

a) f(x) = 3x^3 – 6 , P(2, 18)

b) f(x) = Rod af x + x , P(4, 6)

c)f(x) = 5x + 1/x , P(2, f(2))

d)f(x) = 3x^2 – 1/x , P(1, f(1)

 

2)To skibe A og B sejler med konstant hastighed parallelt med en kystlinje l. A sejler i afstanden 1200 meter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. Klokken 12.00 er vinklen v mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40grader, mens det for B gælder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48grader.

a) Beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtårnet.

b) Beregn afstanden melem skibene.

c) Beregn det tidspunkt, hvor de to skibe passerer hinanden.

Et halvt minut senere er vinkel v = 42grader og vinkel u = 51grader.

 

3) Body-Mass-Index, BMI, er et mål for sammenhængen mellem en persons vægtog højde. For voksne over 20 år falder BMI i en af følgende 4 kategorier:

En persons BMI kan beregnes ved at dividerer vægten i kg med kvadratet på højden målt i meter.

a) Indfør passende variable, og opstil en formel for BMI.

b) Undersøg, om en person med en vægt på 70 kg og en højde på 180 cm har normal vægt i henhold til skemaet ovenfor.

c) Opstil en funktion, som beskriver BMI, som en funktion af vægten for en kvinde, og undersøg, hvilket vægtinterval denne kvindes vægt skal ligge indenfor, hvis hun ønsker at tilhøre kategorien ”normalvægt”.

En kvinder er 165 cm høj.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2010 af Jerslev

#0: Har du selv forslag?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2010 af Magdofibation (Slettet)

Kig på næste post.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2010 af Magdofibation (Slettet)

  Tænkte jeg ville hjælpe dig med den første opgave i del a, har vedhæftet opgavebesvarelsen.

Men du skal bare sætte x0, som er det første punkt i koordinatet ind i f(x) og f'(x), som du finder ved at differentiere f(x).

Så til sidst sætter du værdierne ind i y=f'(x)(x-x0)+f(x).

Husk det første koordinat i punktet skal sættes ind på x's plads i f(x) og f'(x) differentieret.


Svar #4
02. oktober 2010 af Jensen11 (Slettet)

 nej, fordi skal desværre i byen nu, så var derfor jeg godt vil høre om der er nogen der kan hjælpe mig med dem. er desuden heller ikke hjemme imorgen. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2010 af Jerslev

#4: At du ikke har tid til at lave lektier er udelukkende dit eget problem...

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
02. oktober 2010 af Jensen11 (Slettet)

 derfor vil man da gerne sætte pris på lidt hjælp.

tak for hjælpen Magdofibation, men er stadig lidt lost. hvor får du tallet 72 fra? kan ikk se hvordan det kommer frem?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. oktober 2010 af Magdofibation (Slettet)

I den sidste linje har jeg bare ganget ind i parentesen :)


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.