Matematik

3. grads ligning

02. oktober 2010 af *Isabella* (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Er der nogle der kan give mig et løsnings forslag på følgende ligning:

8x3+2x2+x-(3/2)=0

min opg var at undersøge om løsningen kunne have været 1/2?

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x=(1/2) i ligningen og prøv efter. Hvis venstre side giver 0, er x=(1/2) en rod i ligningen, og den kan så reduceres til en 2.-gradsligning.


Svar #2
02. oktober 2010 af *Isabella* (Slettet)

når ja Mange Tak!  :D


Skriv et svar til: 3. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.