Matematik

ligning haster

02. oktober 2010 af fievangg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg er bare en klovn til det med ligninger så jeg ville utrolig gerne have lidt hjælp!

ligningen ser sådan ud, men hvordan løser jeg den?

3X² - X(3X - 4)=16 + 2X
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang ud og reducer lidt, så du kan se, at du har med en simpel lineær lining at gøre.


Svar #2
02. oktober 2010 af fievangg (Slettet)

#1jeg ved bare ikke hvordan jeg kan gøre det jeg er ikke ligefrem den bedste til matematik, og jeg har ikke rigtigt forstået det der med att gange på begge sider af lighedstegnet...
 

Gang ud og reducer lidt, så du kan se, at du har med en simpel lineær lining at gøre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man ganger en flerleddet størrelse (parentes) med et tal ved at gange hvert led i parentesen med tallet:

3x2 -x(3x-4) = 16 + 2x ,   gang parentesen ud

3x2 -3x2 +4x = 16 + 2x

Prøv nu at trække det sammen.


Svar #4
02. oktober 2010 af fievangg (Slettet)

#3 ahh oki tak ;)
 

Man ganger en flerleddet størrelse (parentes) med et tal ved at gange hvert led i parentesen med tallet:

3x2 -x(3x-4) = 16 + 2x ,   gang parentesen ud

3x2 -3x2 +4x = 16 + 2x

Prøv nu at trække det sammen.


Skriv et svar til: ligning haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.