Matematik

matematik

03. oktober 2010 af kathrine02 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Please help

Kan nogen hjælpe mig med flg.:

I en plade som måler 90 cm x 120 cm er der boret et hul med en dia på 40 cm.

a) Beregn pladens areal i cm2.

b) Beregn pladens volume i cm3, når pladens tykkelse er 31 mm.

Da jeg skal hjælpe min datter, vil jeg være meget glad for et hurtigt svar.

Hilsen Lis


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af peter lind

Areal = længde*bredde

Volumen = længde*bredde*højde

Hvis du skal tage hensyn til hullet ska du trække areal henholdsvis rumfanget af dette fra

areal af hul = π*r2

volumen af hul = π*r2*h


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

a) Hvis diameteren på hullet er 40 cm, så er radius altså 20 cm

 (90·120) - (π·202) = 9544 cm2

b) 

9544 · 3,1 = 29586,4 cm3


Svar #3
14. oktober 2010 af kathrine02 (Slettet)

Tak skal i begge 2 have for svaret det var fint

Kathrine


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.