Matematik

Parentes opløftet i 2.

03. oktober 2010 af multo26 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Helt ude i skoven...

16 * (x/2 + 3/4)2

Resultatet skulle gerne blive 2x2 + 12x + 9

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af peter lind

Brug (a+b)2 = a2+b2+2*a*b


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2010 af TwoStates (Slettet)

16 * (x/2 + 3/4)2 = 16 * (x/2 + 3/4) * (x/2 + 3/4)

Og så ganger du bare paranteserne sammen.


Svar #3
03. oktober 2010 af multo26 (Slettet)

 Hvis vi tager det helt fra bunden. Skal jeg gange 16 ind i parentesen før at jeg bruger Peter Lind´s formel eller er række følgen ligemeget? Det kan jeg forstå udfra TwoStates forklaring...

16*(x/2 + 3/4)2

(16x/2 + 16*3/4)2

(8x + 12)2

64x2 + 144 + 2*8x*12

64x2+144 + 192x

 Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af peter lind

Du flytter uden videre 16 uændret ind i parantesen, der skal kvadreres. Da 42 = 16., bliver det til 4 gange parantesindeholdet. Alternativt kan du kvadrere parantesen først og så foretage multiplikationen med 16 bagefter.


Svar #5
03. oktober 2010 af multo26 (Slettet)

Øh, sådan her?

16 * (x/2 + 3/4)2

16 * (x2/2 + 32/4 + 2 * x/2 * 3/4)

16 * (x2/2 + 9/4 + 2x/2 * 3/4)

16 * (x2/2 + 9/4 + 3x/4)

16x2/2 + 36 + 12x

Hvad gør jeg forkert?


Svar #6
03. oktober 2010 af multo26 (Slettet)

#2
 

16 * (x/2 + 3/4)2 = 16 * (x/2 + 3/4) * (x/2 + 3/4)

Og så ganger du bare paranteserne sammen.

--------------------------------------------------------------------------------

  

   Sådan her??

16 * (x/2 + 3/4)*(x/2 + 3/4)

16*(x2/4 + 3x/8 + 3x/8 + x2/4)

16x2/4 + 6x + 6x + 16x2/4 

8x2 + 12x


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2010 af peter lind

#6

(x/2+3/4)*(x/2+3/4) = (x/2)(x/2+3/4)+(3/4)(x/2+3/4) = x2/4+ (x/2)*(3/4) +3/4)*(x/2)+(3/4)*(3/4)


Skriv et svar til: Parentes opløftet i 2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.