Matematik

ligninger

04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej allesammen.

hvordan gør jeg hvis jeg skal løse ligningen x^4 = 9x^2?

jeg har regnet ud at jeg skal bruge 0 reglen, men hvordan? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

                    

                                 x4- 9x2 = 0

                                x2(x2 - 32) = 0

                                x2(x+3)(x-3) = 0

                               


Svar #2
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen det viser jo bare at der er 3 løsninger ikke?

hvordan finder jeg så de 3 løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

               brug nul-reglen

og
               angiv løsningerne


Svar #4
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

okay, så vores resultat er x=0 og x = 3 og x = -3 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af mathon

Ja


Svar #6
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.