Matematik

matematik

04. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

I et koordinatsystem i planen er to vektorer givet ved

a=(3,t-2) og b = (2,7-t) , t∈R.

Bestem for t=-2 gradtallet for vinklen mellem a og a+b.

Bestem for t=-2 længden af projektionen af a og b.

For t ≠ 5 udspænder vektorerne a og b et parallelogram.

Bestem de værdier af t, for hvilke arealet af det udspændte parallelogram er 10.


Svar #1
04. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg vil gerne have hjælp til den sidste opgave. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af peter lind

Arealet = den numeriske værdi af skalarproduktet mellem den ene vektor og den andens tværvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

                           →     →
det af vektorerne a og b udstændte areal = 10
er lig med den numeriske værdi af vektorernes determinant


Svar #4
05. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg har opstillet en formel:

|a*b|*|t|*sin(v)=10  , kan man bruge denne formel?


Svar #5
05. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Kan man ikke bruge CAS-værktøjet for at løse opgaven?

solve(√(3^(2)+t-2^(2))*√(2^(2)+7-t^(2))*sin(98)=10,t)
 


Svar #6
05. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

t ≠ 5
Det betyder vel, at "t " er ikke lige med 5!?


Svar #7
05. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg vil gerne have hjælp til den sidste opgave!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Problemet med den formel du har stillet op er, at du ikke kender vinklen mellem de to vektorer, når du ikke kender t. 

Prøv enten svar nummer 2 eller 3.

Og prøv at tegne vektorerne for t=5.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_17.doc

Svar #10
05. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Dvs.,

a=(3, 3-2) og b=(2,7-7)


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Nej, t skal være den samme i begge vektorer, men der er to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2010 af mathon

dvs

                           
                           a = (3,1)      og     b = (2,4)
eller
                           a = (3,5)      og     b = (2,0)


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Yep!


Svar #14
05. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Tak for jeres hjælp. :)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.