Matematik

hardcore til ligninger! hjælp:-)

04. oktober 2010 af cilleeeh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej, jeg sidder med nogle ligninger jeg simpelhen ikke kan løse, og min lærer kan heller ikk lige umiddelbart.

1:  x/3 + x/4 = 16

2:  0,25x+0,6= 0,125x gange 2

3: 54,3y gange 1,5=8(0,3y-3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1: Det simpleste er at gange ligningen med brøkernes fællesnævner. Så fås 7x = 12·16, og dermed x = 192/7

2: Isoler x'erne

3: Gang tallene ud og isoler y.


Svar #2
04. oktober 2010 af cilleeeh (Slettet)

 hej i 2'eren så hvis man isolerer x'erne, bliver det ikke det samme på hver side!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du har ret. Som du har skrevet opg 2, forsvinder x og tilbage står der 0,6 = 0, hvilket ikke er sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2020 af As5as5in69 (Slettet)

Svaret på alle dine spørgelsmål kan findes i Bibelen.


Skriv et svar til: hardcore til ligninger! hjælp:-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.