Matematik

ligning med to ubekendte hjælp!!

04. oktober 2010 af lol142536 (Slettet)

hej hjælp til ligningen heR! plz!!

3x -2y = 135
3x -6y = -1500

vis mig plz mellemregningerne så jeg kaN SE PROBLEMET..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Maskinen (Slettet)

 Uden at afsløre for meget, ville jeg anbefale dig at slå op i din matematikbog under substitions eller- ligestorekoeffecienteresmetoden. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af Maskinen (Slettet)

 Eller se et eksempel her; 

https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Download.aspx?id=18104


Svar #3
04. oktober 2010 af lol142536 (Slettet)

har prøvet..

3x -2y = -135
3x -6y = -1500

3x-6y-(3x-2y)=-1500-135

-4y=-1635

y=408, 75

3x-2(408,75)=-135

3x=-135+817

3x=682

x=2271/3

men det er forkert.. kan bare ikke finde problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

3x -2y = -135
3x -6y = -1500     du skal trække fra på begge sider

3x-6y-(3x-2y)=-1500-(-135)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hov stop

Det ene sted har du minus 135, der andet 135 hvad er det rigtige?


Skriv et svar til: ligning med to ubekendte hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.