Matematik

Matematik

04. oktober 2010 af mieslarsen (Slettet)

Hej jeg har lidt problemer med disse opgaver.:

Er der nogen som gider hjælpe med at forklare dem?

Opgave 15
For en bakteriekultur på en tallerken gælder der, at antallet af bakterier N(t) kan beskrives ved
N(t)=0.3t^2+30t+150
hvor t er antal dage, og 0≤t≤10.

a) Bestem N(0), og beskriv hvad dette tal angiver.

b) Bestem dN/dt, og beskriv hvad dN/dt angiver.

c) Bestem N´(3), og angiv betydningen.

d) Forklar (vha. matematik) hvorfor N(t) er voksende i de første 10 dage

Opgave 20
En varmluftsballons volumen efter t minutter i luften er givet ved

V(t)=2t^3-3t^2+10t+2

hvor t er tiden i minutter og 0≤t≤8.

a) Bestem ballonens oprindelige volumen.

b) Bestem ballonens volumen efter 8 minutter i luften.

c) Bestem dV/dt, og fortolk værdien af dV/dt når t=4 .

Opgave 23
En potensfunktion har forskriften
f(x)=1.5x^0.3

a) Hvilken procent vokser f med, når x vokser med 20 %?

b) Hvilken procent vokser x med, når f vokser med 10 %
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Sæt t=0 ind i N(t) og regn ud

Hvis du vil have mulighed for fortsat at kunne følge med i matematikken, er du nød til selv at beskeftige dig med disse grundlæggende opgaver. Tag din bog til hjælp og læs om nødvendigt de aktueller afsnit flere gange.

Når du selv kan formulere et konkret spørgsmål, kan du vende tilbage og stille det her.

Vi er her ikke for at lave folks lektier for dem, men for at hjælpe dem med at forstå stoffet, når de selv arbejder med det.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.