Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

05. oktober 2010 af Meded (Slettet) - Niveau: A-niveau

1)      2x-y =-4

2)     -8x-2y =-26


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Gang alle led i den øverste ligning med 4

læg de to ligninger sammen

find y af den nye ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af mathon

I:   2x - y  = -4                                                              I multipliceres med 4 og kaldes III
II: -8x - 2y = -26
 

III: 8x - 4y = -16
II: -8x - 2y = -26                                                           II og III adderes

          -6y =-42
             y = 7                                                               som substitueret i I: 2x - y = -4 giver

     2x - 7 = -4
     2x = 3
             x = (3/2)
 



 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af PeterValberg

Du kan også bruge indsættelsesmetoden:

isolér y i den første ligning:

2x - y = -4
2x + 4 = y

indsæt dette udtryk for y i den anden ligning:

-8x - 2y = -26
-8x - 2(2x +4) = -26
-8x - 4x - 8 = -26
-12x = -18
x= (-18)/(-12)
x = 3/2

Indsæt  den fundne værdi for x i den første lignng:

2x +4 = y
2·(3/2) +4 = y
y = 7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. oktober 2010 af Meded (Slettet)

 Tusind tak for jeres svar.... det hjalp virkelig!


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.