Matematik

Bestem minimum for funktionen

05. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

Bestem minimum for funktionen f(x)=x^2+2/x, x>0

definer:f(x)=x^2+2/x
f(x)=(x^3+2)/x
f(x)=0
x≈-1,259921
 

hvad gør jeg som det næste? HJÆLPPPPP!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Duffy

Brug differentialregning ! ! !

Hvorfra kommer dette?: x≈-1,259921 ? ? ? !!


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Det du har fundet er funktionens nulpunkt, dvs skæringspunktet med x-aksen.

Husk at grafen har en vandret tangent i et minimum og tangentens hældning er differentialkvotienten, så differentier og sæt lig 0.


Svar #3
05. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

hvis jeg differentier får jeg den til ?/?x (f(x) )=(2•x^3-2)/x^2

x=1

er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Ja, næsten. Nu skal du lige bestemme, hvor stort dit minimum er, dvs. sæt 1 ind i den oprindelige funktion.


Svar #5
05. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

f(x)=1^2+2/1=3


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Fremragende:-)

Den pedantiske matematiklærer ville dog foretrække, at du skriver f(1)=1^2+2/1=3.


Svar #7
05. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

hehe men jeg forstår ikke hvad mit minimum er.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Dit minimum er 3. Prøv at tegne funktionen, så kan du se, at for x=1 har funktionen sin mindste værdi 3.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Se

www.wolframalpha.com/input/

Og husk at x>0


Svar #10
05. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

super...nu er jeg med

1000 tak


Skriv et svar til: Bestem minimum for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.