Almen studieforberedelse (AT)

Metode afsnit i tysk/historie?

05. oktober 2010 af w00p (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, da vi er igang med AT, er vi meget forvirrede over metode-afsnittet. 
Historie er jo både humaniora og samfundsvidenskabelig, og udover det er der både kvantitativt og kvalitativt, hvad er forskellen på disse? 

Tysk er humaniora, men hvad gør man helt præcist i denne metode? Vi har analyseret bog, men det er det..

Vi har fået en tabel over arbejdsløse i datidens Tyskland, så vi arbejder altså med en tabel/statistik i historie. 
Udover det, har jeg vedlagt vores problemformulering og problemstillinger, så i kan se hvilke metoder vi bruger, da man gerne skulle kunne se i vores synopsis hvilke metoder vi har brugt, og ikke kun kunne læse det i metode-afsnittet.

Jeg håber virkelig at nogle af jer, kan hjælpe, i må gerne skrive alt hvad i ved om metode til disse to fag, og gerne forklare forskellen på kvantitativt og kvalitativt. 

<b style="mso-bidi-font-weight: normal"><span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;mso-bidi-font-family: Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin">Problemformulering:<span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;mso-bidi-font-family:Calibri; mso-bidi-theme-font:minor-latin"> Hvordan oplevede middelklassen den økonomiske krise i Weimar-republikken?

<b style="mso-bidi-font-weight: normal"><span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;mso-bidi-font-family: Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin">Problemstillinger:<span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;mso-bidi-font-family:Calibri; mso-bidi-theme-font:minor-latin"> Vi vil redegøre for de sociale og politiske forhold der eksisterede i det tyske samfund i 1930’erne, derefter vil vi analysere et uddrag fra ”Nachspiel” i Kleiner Man – Was Nun, med henblik på…….. Ydermere vil<span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;mso-bidi-font-family:Calibri; mso-bidi-theme-font:minor-latin"> vi diskutere om bogen er realistisk i forhold til det tyske samfund i 1930’erne. Slutteligt vil vi komme med en vurdering af, hvilke forhold i den tyske samtid, som dannede grobund for nazismens fremkomst.  <span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;mso-bidi-font-family:Calibri; mso-bidi-theme-font:minor-latin"></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Megatron1 (Slettet)

Slå analyse, fortolkning, tekstlæsning og hermeunetik op.

Blooms taksonomi er også godt at have i baghovedet. Jeg husker, at min dansklærer i 1.g spurgte, om man havde haft taksonomien "on mind" ifm. projektet.


Skriv et svar til: Metode afsnit i tysk/historie?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.