Matematik

hjælp til en matematik opg

05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148cm. Find dets længde og bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af peter lind

Kald bredden af rektanglen x. Angiv længden af rektanglen ud fra oplysningen af længden. Find summen af længderne af siderne og sæt resultatet = 148. Du har nu en ligning til bestemmelse af x.


Svar #2
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

altså skal jeg sige x-7=148  ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af peter lind

Nej Hvis bredden er x hvad er længden af rektanglen så?


Svar #4
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

er det y ?

jeg forstår det ikke kan du ikke forklare, jeg ved jo at længden er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Bredden er x. Så er længden 2x-7. Så skal du blot overveje, hvordan du normalt ville finde omkredsen af et rektangel og du har din ligning.


Svar #6
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

forstår det stadig ikke

altså når jeg siger at bredden er x

og længden er 2x-7

hvordan kan jeg finde resultatet???


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Hvis et rektange er 3 bredt og 5 langt, hvor stor er omkredsen? og hvordan fandt du ud af det?


Svar #8
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

3*2+ 5*2


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Så gør du bare det samme med dine sider med x og sætter det lig 148.


Svar #10
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

2X-7=148

2X=148-7

2X=141

X= 70,5

ER DET SÅ SVARET ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Nej, men du er god til at løse ligninger. Problemet er at få den stillet op.

Omkredsen er

x*2+(2x-7)*2=148

6x-14=148

Og så skal du lige finde længden ud fra bredden.


Svar #12
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

tUSIND TAK FOR HJÆLPEN :D


Skriv et svar til: hjælp til en matematik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.