Matematik

Hvem kan den ligning

05. oktober 2010 af 1003fohlmann (Slettet) - Niveau: A-niveau

2x+4y=3z+4

17x-14y=4z

x=5y


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Sæt 5y ind i stedet for x i de første to ligninger og du har to ligninger med to ubekendte.

2*5y+4y=3z+4

17*5y-14y=4z


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2010 af peter lind

Erstat x i de 2 første ligninger med 5y. Du har nu 2 ligninger med 2 ubekendte y og z.. Isoler en af de ubekendte i en af ligningerne og sæt resultatet ind i den anden. Du har nu en ligning med 1 ubekendt.


Skriv et svar til: Hvem kan den ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.