Matematik

Beregn (f/g)'(x)

05. oktober 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
I en opgave skal jeg beregne (f/g)'(x). Jeg er næsten færdig, dog mangler jeg lige det sidste, som jeg bare ikke kan huske hvordan man finder!

f(x) = 2x-5 og g(x) = 4-x

h(x)=f(x)/g(x)

h(x)=2x-5/4-x

f(x)=2x-5 --> f'(x0)=2

g(x)=4-x --> g*(x0)=-1

h'(x0) = f'(x)g(x)-f(x)g'(x)/(g(x))^2

h'(x0)=2(4-x0)-(2x0-5)*-1/(4-x)^2

= 2*4-x0-2x0+5*-1/84-x)^2

Den sidste linje er jeg slet ikke sikker på.

På forhånd  tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af peter lind

Det er altså ret ulæseligt. Sæt de fornødne paranteser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

h'(x0)=(2*(4-x0)-(2*x0-5)*(-1))/(4-x0)^2 er god nok.

Så skal du bare huske at gange ind i parentesen

= (8-2*x0+2*x0-5)/(4-x0)^2=3/(4-x0)^2


Svar #3
05. oktober 2010 af zuku (Slettet)

Ups i #0 skulle der til sidst stå 2*4-x0-2x0+5*-1/(4-x)^2 :)

Hvor bliver alle x0'erne af i din udregning? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

-2*x0+2*x0=0

Det ser ræ'rligt ud på denne måde, så jeg prøver lige igen

-2x0+2x0=0

Bemærk også parenteserne. Du har udeladt nogle meget vigtige af slagsen, og det gør det sværere at holde styr på tingene.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2010 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:differentiation_54.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Perfekt!


Svar #7
05. oktober 2010 af zuku (Slettet)

Mange tusind tak!! :D.


Skriv et svar til: Beregn (f/g)'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.