Matematik

Den naturlige logaritme

05. oktober 2010 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs hver af ligningerne og angiv svaret med 5 betydende cifre
a) 2 * ln(x+5)+4 = 6
b) Ln(4x+7)=2
c) 6*ln(4x+2)+6=18
d) 3*(ln(2x)-1)+8=14
Håber der er en der kan hjælpe ;)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at funktionerne ln(x) og ex er hinandens inverse funktioner.

a) ln(x+5) = 1, så x+5 = e1 = e , og dermed x = e - 5

Prøv nu de andre ligninger.


Svar #2
05. oktober 2010 af mordiie (Slettet)

ja, det kan jeg godt, mere hvordan jeg får 5 decimaler på :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tast det ind på lommeregneren. e = 2,718282...


Svar #4
05. oktober 2010 af mordiie (Slettet)

en der kan vise mig hvordan jeg kommer hele vejen igennem udregningen?

sådan med hvordan i ender med den sidste ligning?


Skriv et svar til: Den naturlige logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.