Matematik

Hjælp mig med at hjælpe min datter

05. oktober 2010 af tobsas (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hjælp og forklaring til reduktion

3a - (4-2a) + 5a =

hjælp og forklaring til ligninger

4x -4 = 2x + 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af mathon

                    3a - (4-2a) + 5a                    hæv minusparentesen

                    3a - 4 + 2a + 5a                    a' for sig og tal for sig

                    10a - 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parentesen og reducer

Isoler led med x på den ene side, og knstanter på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af mathon

Det, der skal foretages, har til hensigt
at samle x'erne på den ene side af lighedstegnet
og tallene på den anden side

                         4x - 4 = 2x + 12                          træk 2x fra på begge sider

                         2x - 4 = 12                                  læg 4 til på begge sider

                         2x = 16                                       divider med 2
                    
                         x = 8


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

 4x - 4 = 2x + 12     

læg 4 til på begge sider 

4x = 2x + 16

træk 2x fra på begge sider

2x = 16

del med to på begge sider

x = 8

gør prøve ved at sætte 8 ind på x's plads i den oprindelige ligning

4*8 - 4 = 2*8 + 12

32 - 4 = 16 + 12

28 = 28

svaret stemmer.


Svar #5
05. oktober 2010 af tobsas (Slettet)

Tak for svar...
 

Dvs at når man har en minus paraentes blir det til plus.
Og omvendt hvis man har en plus parentes, så blir den til minus...
 

Uha det er millioner af år siden jeg sidst har haft matematik - ulempen ved at få børn sent i livet :-)))


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

 #5 - ikke helt. en minus parentes bliver alle fortegnene omvendte. I en plus parentes sker der ingenting.


Skriv et svar til: Hjælp mig med at hjælpe min datter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.