Matematik

Hjælp til matematik søges!!!

06. oktober 2010 af henrietteersej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle har store problemer med min matematik lektier!!

håber i vil hjælpe mig igang, og forklarer mig hvordan man gør :) . I opgave A ved jeg slet ikke hvordan jeg skal gribe den an, og i opgave B ved jeg ikke hvad der menes med at a er konstant.

:)

A)

En parabel er givet ved forskriften:

f(x)=3x^2 +x + c

1 )bestem b og c, så parablerne får rødderne 2 og 3.

2)bestem b og c, så parablerne får dobbeltroden -2. 

B)

En parabel er givet ved f(x)=x^2-4x + a, hvor a er konstant

 for hvilke værdier af a har ligningen f(x)=a to løsninger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2010 af peter lind

A) Hvad er b?

Du skal bruge at hvis rødderne i et andetgrads polynomium p(x) er r1 og r2 kan polynomiet skrives som p(x) = a(x-r1)(x-r2)

B) Find diskriminanten d. Hvis d>0 er der 2 løsningr.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik søges!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.