Matematik

opgave

06. oktober 2010 af musser7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen som kan hjælpe med dette?

'' en kugle skydes lodret opad. efter x sekunder har kuglen nået højden s (x) = 60x - 5x2 (målt i meter)

a) efter hvor mange sekunder er kuglen nået tilbage til afskydningspunktet?

b) på hvilket tidspunkt har kuglen nået sit toppunkt, og hvor højt ligger dette toppunkt?

c) bestem gennemsnitshastigheden for de første 5 sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af NejTilSvampe

 a)  løs for s(x) = 0  mht. x.

b)  brug toppunktsformlen for parabler  x0 = -b/2a.

c)  Δv = Δs/Δt = [ s(5) - s(0) ] / 5  

vil jeg mene.


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.