Matematik

for en funktion f gælder

06. oktober 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

vis, at f(x) = 2e0,5x^2 -x er løsning til differentialligningen

dy/dx = y(x - 1 )

angiv derefter koordinaterne til funktionens ekstrema

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt funktionen f(x) i differentialligningen og vis, at den opfylder ligningen. Udregn dy/dx = f'(x) og y(x-1) = f(x)(x-1) og vis, at de to udtryk er identiske.

Løs derefter ligningen f'(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

a) som Andersen11.

b) i ekstrema er 0 = f '(x) = dy/dx = y*(x-1)        nulreglen   =>    y = 0   eller  x-1 = 0

da f(x)>0  må x = 1.  udregn f(1)


Skriv et svar til: for en funktion f gælder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.