Matematik

hjælp til tre små opgaver

07. oktober 2010 af indigoen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med disse tre små opgaver?

Bremselængden B (meter) for en bil er proportional med hastigheden v i anden potens. Hvis v måles i km/h, vil B for en bestemt bil på en tør vej være givet ved B = 0,005 * v2. For en fører af bilen går der 0,9 sekunder, fra en forhindring opstår, til bremsen aktiveres. Den vejlængde R (meter), bilen tilbagelægger i dette tidsrum, kaldes reaktionslængden. Bilens samlede standselængde S (meter) er lig med reaktionslængde + bremselængde, dvs. S = R + B

a) Vis at v km/h = v/(3,6) m/s.

b) Bestem standselængden S, når hastigheden er 50 km/h, 80 km/h og 100 km/h.

c) Hvor hurtigt må man højst køre hvis standselængden ikke må være over 33 m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

a) x km/h = x (1000m)/3600s) =...

b) omregn hastighederne i km/h til m/s og indsæt hastighederne i formlen:

S  = 0.9s*v + 0.005v2  

c)  løs ligningen S = 33m


Skriv et svar til: hjælp til tre små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.