Matematik

Vektorer opgaver

31. maj 2024 af Mus25 - Niveau: B-niveau

Vi lavet opgave 1 og 2 i klasen sammen, men kan nogle hjælpe med opgave 5? da der er nogle andre der laver opg 3 og 4 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2024 af PeterValberg

Jeg indsætter lige et screendump af opgave 5,
det gør det noget nemmere at hjælpe...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2024 af peter lind

Vælg et koordinatsystem med x-akse lig retningen af vektor v

Så er

uy+wy =  0

ux+wx = -v


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2024 af mathon

Vektor \small \overrightarrow{v} indlægges med begyndelsespunkt i origo og endepunkt \small \left ( 42,0 \right )

hvoraf:
                 \small \small \begin{array}{llllllll}& \overrightarrow{u}=\begin{pmatrix} \left | \overrightarrow{u} \right |\cdot \cos(158\degree)\\ \left | \overrightarrow{u} \right |\cdot \sin(158\degree) \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{w}=\begin{pmatrix} \left | \overrightarrow{w} \right |\cdot \cos(-136\degree)\\ \left | \overrightarrow{w} \right |\cdot \sin(-136\degree) \end{pmatrix}\\\\\\ \textup{Ligev\ae gt:}\\&\overrightarrow{v}+\overrightarrow{u}+\overrightarrow{w}=\overrightarrow{0}\\\\& \textup{solve}\left ( \left\{\begin{matrix} 42+\left | \overrightarrow{u} \right |\cdot \cos(158\degree)+\left | w \right |\cdot \cos(-136\degree)=0\\ &,\left \{ \left | \overrightarrow{u} \right |,\left | \overrightarrow{w} \right | \right \} \\ 0+\left | \overrightarrow{u} \right |\cdot \sin(158\degree)+\left | w \right |\cdot \sin(-136\degree)=0 \end{matrix}\right. \right ) \end{}


Skriv et svar til: Vektorer opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.