Matematik

er det her rigtigt, mat???

08. oktober 2010 af jansp (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi har en brøk som vi skal forkorte:

(4a^2+8a) / (2ab+4b)

(4a^2+8a) = 2a*(2a+4)

(2ab+4b) = b*(2a+4)

resultat = 2a / b    er det rigtigt eller hvad??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Skrivemåden bør nok være anderledes, men det er rigtigt

(4a^2+8a) / (2ab+4b)=

[2a*(2a+4)]/[ b*(2a+4)]=

2a/b


Skriv et svar til: er det her rigtigt, mat???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.