Matematik

Løses ved hjælp af 2. gradslingning

09. oktober 2010 af RedJet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et lille problem som kan løses med 2.gradsligninger:
En landmand har købt 100 meter hegn og vil lave en rektangulær indhegning. Kravet er, at
indhegningen skal have et areal på 600 m2
1) Beregn længde og bredde på indhegningen.
2) Beregn arealet af indhegningen hvis den bliver gjort kvadratisk.
3) Prøv at undersøge om den kvadratiske form er den som giver det største areal.
4) Hvad ville arealet blive, hvis landmanden lavede indhegningen som en cirkel?

Vil meget gerne have hjælp til denne opgave:)


Svar #1
09. oktober 2010 af RedJet (Slettet)

-På forhånd tak-


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2010 af mathon

rektangulær

 omkreds:                              2L + 2B = 100
                                                  L + B = 50

                                                  L = 50 - B

Areal
                                L · B = 600

                                (50 - B)·B = 600

                                  B2 - 50B + 600 = 0 ......................

                           
                    

                


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

1) Du skal først lave en tegning.

Kald den ene side x og find ud af hvor lang den anden er, når du nu ved, at der er 100 m hegn i alt.

Til sidst finder du arealet udtrykt ved x og sætter det til 600.

2) Lav en tegning.

Kald den ene side x . ...

3) Prøv dig lidt frem med dit areal udtrykt ved x fra opgav 1 - tegn en graf f. eks.

4) En omformulering: Hvad er arealet af en cirkel med omkredsen 100?
 


Svar #4
09. oktober 2010 af RedJet (Slettet)

TAAK:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2010 af mathon

cirkelformet:
                                  

omkreds
                                  π·d = 100

areal
                                  (π/4)·d2 = 600

                                  (d/4)·(π·d) = 600

                                  (d/4)·100 = 600

                                   d/4 = 6

                                   d = 24

           


Skriv et svar til: Løses ved hjælp af 2. gradslingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.