Matematik

ligning

09. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Hvordan regner man en ligning med to ubekendte ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

Hvilken type ligning er der tale om, ?


Svar #2
09. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 3x+4y=10

4x-3y=5 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2010 af mormordk (Slettet)

okay, når du har 2 ligninger skal du udelukke således:

Hvis ligningen er a1x + b1y = c1 og a2x + b2y = c2, gælder:

a1b2x + b1b2y = c1b2 og a2a1x + a2b1y = a2c1
a2b1x + b2b1y = c2b1 og a1a2x + a1b2y = a1c2.

Er nu a1b2 – a2b1 ≠ 0, kan vi dividere og finder løsningen

x = (c1b2 – c2b1)/(a1b2 – a2b1)
og y = (a1c2 – a2c1)/(a1b2 – a2b1)
.
Der kan være 0, 1 eller 2 løsninger.


Svar #4
10. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Tusind tak!


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.