Matematik

matematik :/

10. oktober 2010 af Ananym (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Skal løse ligningerne:
(x-2)(x+5) = 0
x^2 + 3x - 10 = 0 ( og her kan jeg ikke komme videre)

og så også

2,71x^2 + 1,49x - 2,31 = 0

Nogle som kunne tænke sig at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af mathon

        (x-2)(x+5) = 0                                        brug nul-reglen

        2,71x2 + 1,49x + (-2,31) = 0              brug diskriminantformlen


Svar #2
10. oktober 2010 af Ananym (Slettet)

 Ja, den havde jeg godt tænkt på... 
meeeen, noget helt andet er at gøre det.. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

x^2 + 3x - 10 er en andengradsligning. Hvis du skal løse den, skal du udregne nulpunkterne, altså parablens skæring med x-aksen, hvilket er hvor y = 0

diskriminanten kan du udregne sådan her: b^2 - 4ac, hvor andengradsligningen består af følgende led, ax^2 + bx +c, så du har diskrimanten d = 3^2 - 4 · 1 · (-10)

d=0 => 1 løsning

d>0 => 2 løsninger

d<0 => ingen løsninger.

X1 = (-b + sqrt d) / 2a

X2 = (-b - sqrt d) / 2a

Hold på brøkregnereglerne og undlad da decimalerne hvis du har en uforkortelig brøk. Diskrimanten i dit tilfælde er 49 og kvadratroden (sqrt = squareroot) af 49 er jo 7, da 7 gange 7 er 49 :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2010 af nubsedasse (Slettet)

Er der kun én løsning, er løsningen -b / 2a da sqrt(0) = 0 


Skriv et svar til: matematik :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.