Matematik

Monotoniforhold og differentiering

10. oktober 2010 af Uncooked176 (Slettet) - Niveau: B-niveau


Hej..


Jeg har to spørgsmål :

Det første :

Bestem monotoniforholdene for f ud fra funktionen f(x)=e2x-3x. Mit spørgsmål lyder på hvordan jeg differencere denne funktion nu hvor der står 2 enheder i potens


Mit andet spørgsmåll er noget lignende:


Bestem funktionen f´(x) ud fra f(x)=1/3x3+e4x


Jeg håber i kan hjælpe mig
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af peter lind

Differentier som en sammensat funktion f(x) = eg(x) = exp(g(x))


Svar #2
10. oktober 2010 af Uncooked176 (Slettet)

Kan du uddybe, kan slet ikke erindrer at have lært det.. Det skal måske lige siges at opgaven er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af peter lind

f(x) = h(g(x))   f'(x) = h'(g(x)*g'(x)


Svar #4
10. oktober 2010 af Uncooked176 (Slettet)

og hvad er h(g)(x)) i denne funktion ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2010 af peter lind

h er eksponentialfunktionen g er 2x


Skriv et svar til: Monotoniforhold og differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.