Matematik

Rødder og potenser

10. oktober 2010 af hallag (Slettet)

hej er der nogle der kan hjælpe med følgende:

reducering af udtryk:

1) √(125-√80)

2)√(32/(2√2))

3)(√6-√5)(√6+√5)

4) (2√6-3√24 )^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

√(125) - √(80) = √(25*5) - √(16*5)  =  √(25)*√(5) - √(16)*√(5)  =  5*√(5) - 4*√(5)  = √(5)

(√6 - √5)*(√6 + √5)   =  (√6)2 - (√5)2        kvadratsætning to tals sum gange deres difference er lig første led i anden minus andet led i anden       =    6  -  5  = 1

og sådan gør man med de andre .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) √(125-√80) = √(53-√(4·10)) = √(53-2·√10) , måske der er en parentesfejl her i #0 ?

2) √(32/(2√2)) = √(25/(2·21/2)) = (27/2)1/2 = 27/4

3) (√6-√5)(√6+√5) = (√6)2 - (√5)2 = 6 - 5 = 1

4) (2√6-3√24 )2 = (2√6)2 + (3√24)2 - 2·2·3·(√6)·(√24) = 4·6 + 9·24 - 12·√144) = 24 + 216 -12·12 = 24 + 216 -144 = 96


Skriv et svar til: Rødder og potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.