Matematik

Undersøg om den passer i polynomiet

10. oktober 2010 af Silahm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle =)

Er der nogle som kan finde ud af disse 2 opgaver:

- Undersøg om -2 er rod i polynomiet p(x)= x3 + x2 + x + 6

- Bestem a, så -3 er rod i p(x)= x3 + x2 + x + a

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

(-2)3  + (-2)2 +2 +6 = 0 er den sand eller falsk regn den selv ud.

(-3)3 + (-3)2 -3 +a =0   isoler a


Svar #2
10. oktober 2010 af Silahm (Slettet)

Men hvordan ved du at der skal være lig med 0 i de begge polynomier?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2010 af jørgen lodahl (Slettet)

Hej..

Ved den første kan du sætte -2 ind i polynomiet:

-2^3+-2^2+-2+6=0

Ved den anden kan du sætte -3 ind i polynomiet, fordi så vil du komme frem til et negativ tal, det tal skal du så ligge til, derfor vil det tal være a

Jeg håber at dette hjælper


Svar #4
10. oktober 2010 af Silahm (Slettet)

Ja, men hvordan ved I at der på p(x)'s plads skal stå 0??? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Fordi når man skal finde rødder skal man altid sætte f(x) den afhængige variable lig 0 . Jeg kom til at lave en skrivefejl først i #1, men den er rettet


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Fordi når man finder rødder sætter man altid funktionsudtrykketlig 0


Svar #7
10. oktober 2010 af Silahm (Slettet)

Ok tusind tak for hjælpen begge to =)


Skriv et svar til: Undersøg om den passer i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.