Matematik

Differentiering af h(x)

11. oktober 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.
Opgaven i en hjemmeregning lyder således:

f(x) = 2x-5 og g(x) = 4-x

Beregn derefter h(x) = (2x-5)(4-x) ved at gange ()’erne ud.

Jeg har skrevet

h(x)=(2x-5)(4-x)
      =8x-2x^2-20+5x
      =-2x^2+13x-20

Er det rigtigt gjort? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2010 af peter lind

ja


Svar #2
11. oktober 2010 af zuku (Slettet)

Jeg skrev nemlig i min aflevering, at resultatet gav en andengradsligning, og så skrev han "Ja, men hvad hvad når du differentiere h(x)?

- Så er lidt i tvivl om jeg mangler noget? (skal genaflevere den) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af peter lind

Efter hvad du selv skriver skal du også finde h'(x)


Svar #4
11. oktober 2010 af zuku (Slettet)

 Den skal jeg beregne i opgaven efter :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2010 af Hooffo (Slettet)

Når du siger, at h(x) er en andengradsligning, kunne jeg forestille mig, at han med spørgsmålet gravede efter hvilken grad ligningen er af når man taler om h'(x), altså i dette tilfælde en førstegradsligning.


Svar #6
11. oktober 2010 af zuku (Slettet)

 Okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2, #5

Men h(x) er et 2.-gradspolynomium, ikke en 2.-gradsligning. En 2.-gradsligning ville, f.eks. være h(x) = 0 .

Tilsvarende er h'(x) ikke en førstegradsligning, men et førstegradspolynomium.


Svar #8
11. oktober 2010 af zuku (Slettet)

 Ja, det er rigtigt :)


Skriv et svar til: Differentiering af h(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.