Matematik

Hjælp til ligning

11. oktober 2010 af Granvænget (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan nogen hjælpe med denne  Y=0,24X²+1,76+1,75  ? En bolds kurve (parabel) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af bolani (Slettet)

mangler du ikke en "x" efter 1,76?

Så der burde stå Y = 0,24x2 + 1,76x + 1,75


Svar #2
11. oktober 2010 af Granvænget (Slettet)

sorry - jo den er således: Y =- 0,24x2 + 1,76x + 1,75 :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Parabel ja

Den har benene nedad da der står -0,24 foran x2

den er ret bred/åben når |a| er mindre end 1

Sæt y=0 og beregn skæring med x-aksen

og evt toppunktet


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Ellers kan du udnytte at:

a = 0,24

b = 1,76

c = 1,75

d = b2 - (4 * a * c)

______

x1 = (-b + √d) / (2 * a) 

x2 = (-b - √d) / (2 *a)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.