Matematik

Mat afl ligninger!

12. oktober 2010 af hjææææælp94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

find tallene x og y, når det er givet at x/y= 5/7 og 5y - 6x=30?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

2 ligninger med 2 ubekendte

x/y= 5/7   ⇒     

xy/y = 5y/7   gang med y på begge sider af lighedstegnet

x=  5y/7                          isoler x

5y -6x = 30    Den anden ligning

5y - 6( 5y/7) = 30        udtrykket x =5y/7 sættes ind x plads i ligningen. Dermed har vi en almindelig 1 gradsligning med kun en ubekendt.   Løs denne ligning for y. Når dette er gjort sættes y værdien ind i den første ligningen.


Svar #2
12. oktober 2010 af hjææææælp94 (Slettet)

tusind tak :D

jeg har lige et spørgsmål mere :(

Summen af det dobbelte af et tal, og tallet 3 er 49. Hvad er tallet?:(


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

hej Mimi, har lige været optaget et andet sted. Jeg forstår ikke spørgsmålet. Fortæl din lærer at han bør formulerer sine spørgsmål lidt mere klart.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kald det ukendte tal x. Det dobbelte af tallet er 2x , læg tre til, og summen skal være 49 .

2x + 3 = 49 ⇒ x = 23


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Skal det forstås således at der er tale om summen af 2 heltal, hvoraf det andet tal er dobbelt så stort som det første plus 3 skal blive 49???   I såfald er det omsat til symbolsprog   (x + 2x) + 3 = 49  Men løsningen er ikke et helt tal   46/ 3 = 15,3333 . Indsættes dette tal i ligningen fås     (15,3333 + 30,6666) + 3 = 49 


Skriv et svar til: Mat afl ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.