Matematik

Ligningerne

12. oktober 2010 af The_Eel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Her har jeg nogle ligninger, som jeg kender svaret på pga. Facitliste men jeg skal jo også skrive udregningerne.

4x-6x=4

2-(x+3)=-2(x-1)

-(6x+2)=2(x-2)

4x+2=8x-14

Men jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gøre.

Er der nogen der kan hjælpe mig lidt, så får jeg forhåbentlig en fornemmelse af hvordan jeg skal løse ligninger i fremtiden.

I må meget gerne huske, at skrive hvad i gør mellem hvert resultat/skrive mellem regningerne, ellers få jeg ikke meget ud af det.

På forhånd TUSIND tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

gang ind i parenteserne (hvis der er nogle)

træk sammen

saml x på den venstre side ved at trække lige så mange x fra på begge sider af = som der står på højre side

træk et ligeså stort tal fra på begge sider af = som der står på venstre side

divider med tallet foran x på begge sider


Svar #2
12. oktober 2010 af The_Eel (Slettet)

undskyld, men det gør mig ikke ret meget klogere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvad får du i 1. ligning, når du trækker sammen?


Svar #4
12. oktober 2010 af The_Eel (Slettet)

-2x=4 måske????


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

divider med tallet foran x på begge sider


Svar #6
12. oktober 2010 af The_Eel (Slettet)

mange tak men jeg har fundet ud af den første


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Nej du har ikke

du har fået en anden til at regne det for dig

skvat


Skriv et svar til: Ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.