Matematik

Hjælp med opg Matematik

12. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, er lidt usikker på denne opg

1. Beregn rumfanget af en terning med kantlængden 4,5 cm.

2. Beregn rumfanget af en terning med den dobbelte kantlængede.

3. Hvor mange gange stiger rumfanget, når kantlængden fordobles?

Se jeg har gjordt sådan

 1. 4,5 * 4,5 * 4,5 = 91,12500

og så har jeg forkortet resultatet til 91,13 cm3

2. 9 * 9 * 9 = 729 cm3

3, 729 - 91,13 = 637,87

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af peter lind

Lad være med at runde af. Du skal find 729/91,25 ikke differencen som du gør


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2010 af anneguld (Slettet)

Du skal:
729/91,125 i stedet for at finde forskellen i cm3

og det vil så sige at rumfanget stiger 8 gange. (-: 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af peter lind

ja


Svar #4
12. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Så jeg skal ikke runde op:

så der skal stå 91,12


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2010 af peter lind

Du skal slet ikke afrunde. Der skal stå 91,125.

Sagen er at ligegyldigt hvilket sidelængde du startede fra vil rumfanget blive eksakt 8 gange så stort, hvis du fordoblede kantlængderne.  Når der som her er et eksakt resultat bør man ikke runde af.


Skriv et svar til: Hjælp med opg Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.