Fysik

bestem temperatur af flamme fra bunsenbrænder ?!?!?!

12. oktober 2010 af EgoGeo (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal finde temperaturen af flammen i en bunsenbrænder

jeg får så af vide at jeg skal bruge ligningen Eafgivet = Emodtaget

og : M lod * C lod (jern) * delta T (lod)= M vand * C vand * delta T (vand) + M kal * c Messing * delta T (kaloriemetermåler)

 M lod = 43,4 g

C lod = skal jeg finde

Delta T (lod) = går jeg ud fra er 10 grader (32 - 22)

" er delta T det samme på alle de pladser som hedder delta T?"

M vand = 200,6 g

C vand= 4186

M kal = 167,1

C messing = skal jeg finde...

så spørgsmålet er : hvordan skal jeg forstå denne ligning med E afgivet og E modtaget? skal de være næsten ens når ligingen udregnes? er delta T det samme uanset om det er for vand, jern og messing? og er der ikke en nemmere løsning ?

 håber i kan hjælpe.. føler mig nemlig ret blank


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

cjern , cvand og cmessing  kan du slå op i din (data)bog.

For vandet og kalorimeteret  gælder:   Tstart = 22ºC    Tslut  = 32ºC.  

For loddet gælder:    Tstart = flammens temperatur      Tslut  = 32ºC        

deltaT   = Tslut - Tstart

Vi antager at den energi som laddet afgiver når det sænkes ned i vandet er lig med den energi som vandet og kalorimeteret optager, derfor gælder den ligning du skriver.

Indsæt nu dine værdier i ligningen og find Tstart for loddet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

I har brugt et jernlod som blev opvarmet.

Jern vil nør dets temperatur stiger blive glødende. Farven på det glødende jern afhænger af temperaturen. En smed ved ved hvilken farve han skal hærde jernet for at det bliver så hårdt som mulig. Hvis I kan huske farven, kan den sløs op i en smedehåndbog, hvor I kan læse hvad temperaturen på jernet var.

Ps du glemmer nogle af enhedderne på dineaflæste  værdier.


Skriv et svar til: bestem temperatur af flamme fra bunsenbrænder ?!?!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.